La Penya Barcelonista Sant Adrià, present a la Final de la Copa del Rei

Alguns membres de la Penya Barcelonista de Sant Adrià van ser presents a la final de la Copa del Rei que es va disputar a València el passat 16 d'abril. Van animar a l'equip, tot i la derrota, i van portar la bandera de la Penya Barcelonista Sant Adrià ben amunt. Sempre amb el Barça!

Galeria completa d'imatges aquí


Pujol i Montilla parlen sobre immigració, amb la presència de la Penya Barcelonista de Sant Adrià

Una representació de la Penya Barcelonista de Sant Adrià, encapçalada pel seu president, Enric Atencia, i la vicepresidenta segona, María Ángeles Pastor, va ser presents a l'acte. Foto: MSEl passat divendres es va dur a terme al Casal de Cultura el Diàleg "Catalunya i la Immigració", amb la presència dels expresidents de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i José Montilla, dins del desè aniversari del Museu d'història de la immigració de Catalunya (MhiC). Una representació de la Penya Barcelonista de Sant Adrià, encapçalada pel seu president, Enric Atencia, i la vicepresidenta segona, María Ángeles Pastor, va ser presents a l'acte.

L’acte va començar amb l’explicació de l’alcalde Joan Callau de com es va transformar la ciutat abans del Fòrum 2004, posant com exemple el mateix MhiC. Tot seguit va començar el diàleg sobre el fet migratori a Catalunya, moderat pel comissari del desè aniversari del MhiC i exalcalde adrianenc, Jesús María Canga, que anava preguntat els dos expresidents sobre qüestions relacionades amb el tema. Durant l’hora i mitja que va durar la conversa, els dos expresidents van qualificar com a positiva la immigració al nostre país, tant la de mitjans del segle XX com l’actual. Jordi Pujol va afirmar que “ara tenim un repte nou”, en clara al·lusió a la consulta sobiranista, i que el balanç migratori era positiu tant per Catalunya com per les persones nouvingudes. José Montilla va destacar el paper integrador de la societat catalana. Tots dos van coincidir en el fet que calen polítiques migratòries conjuntes a nivell europeu i que cal un pacte de mínims sobre immigració per acabar amb discursos populistes i xenòfobs.

L'alcade Joan Callau, explicant al començament de l'acte la transformació de Sant Adrià abans del Fòrum 2004. Foto: MSJordi Pujol:

Canga li va demanar al expresident Pujol si encara estava vigent la seva definició de “català és qui viu i treballa a Catalunya i té voluntat de ser-ho”. El dirigent convergent va afirmar que sí, i que és necessària la barreja, “perquè aquesta és la força del país. En aquell moment no ho volia, però vist amb perspectiva crec que va ser molt important per Catalunya haver tingut un president com Montilla”, en referència a les arrels andaluses del polític socialista. Jordi Pujol també va replicar Mariano Rajoy, que havia assegurat hores abans que els catalans tenien la mateixa sang que els espanyols, afirmant que “Catalunya és un país de síntesi, una nació de cultura, de llengua, d’oferta, pero no una societat ètnica”. L’expresident va acabar la seva participació a l’acte amb un discurs esperançador de futur: “Tenim tots els números per perdre, perquè el “Finish Catalonia” sigui una realitat. Però no hi hem perdut, ho hem superat més d’una vegada i ho continuarem fent”.


El jugador de l’equip de futbol sala del Barça, Saad Assis, visita la nostra Penya

Saad signant al llibre d'honor, junt al president Enric Atencia. Saad Assis, jugador del FC Barcelona Alusport, va visitar el passat dissabte les instal·lacions de la Penya Barcelonista. El president de l’entitat, Enric Atencia, va fer d’amfitrió, realitzant una visita guiada per la seu de la penya, explicant la nostra filosofia i les nostres activitats més destacades. Saad va voler deixar constància de la seva visita signant al llibre d’honor de la Penya.

Des de la Penya Barcelonista de Sant Adrià de Besòs volem agrair de tot cor l’amabilitat i la simpatia que va mostrar el jugador brasiler. També volem agrair la col·laboració de Julián Perona, persona que va fer possible aquesta visita.

Saad Assis va néixer a Sao Paulo el 26 d’octubre del 1979. L’Atlético Minero va ser el primer equip on aquest ala ítalo-brasiler va donar els seus primers passos dins del món del futbol sala. Allà, va guanyar una Lliga del Brasil i tres campionats Mineros. Abans de donar el salt a la Lliga espanyola, va jugar una temporada a l’Ullbra brasiler.  La temporada 2001 va fitxar pel PSG Móstoles, on s’hi va estar només una temporada. Saad va tornar al Brasil, on va jugar al Banespa i, de nou, a l’Ullbra. La temporada 2005/06, aquest ala esquerrà va tornar a Europa, però en aquesta ocasió va ser Itàlia el país que el va acollir. Saad va vestir una temporada la samarreta del Luparense. Va guanyar una Copa d’Itàlia i es va nacionalitzar italià, fet que fa que no ocupa plaça d’estranger.  Després de jugar l’última temporada, de nou, al Móstoles, Saad va fitxar pel Barça la temporada 2008/09. Amb l’equip blaugrana ha aconseguit una Copa d’Europa (2012), tres lligues (2011,2012 y 2013), tres Copes del Rei (2011, 2012, 2013), tres Copes d’Espanya (2011, 2012, 2013), una Supercopa d’Espanya (2013) i quatre Copes Catalunya (2008, 2009, 2010, 2013).

Galeria de fotos aquí.


Página 36 de 41

© www.penyabarcelonistasantadria.com | C/ Maragall, 18 baixos, Sant Adrià de Besòs (Barcelona) | Tel. Tel. 93 462 18 56

Inici | Administració | Correu Intern | SMS | Webmaster | pbsantadriabesos@penyabarcelonistasantadria.com